Megközelítési lehetőségek

Községünk a Kemenesalja középső-északi részén, Celldömölktől kb. 5 km-re északnyugatra helyezkedik el. A falun áthalad a 834-es, Sárvár - Celldömölk - Pápa harmadrendű főútvonal. Kemenesmihályfa felé egy alsóbrendű út ágazik el a település keleti végénél.

Közúton 3 irányból közelíthető meg:

  • Délkeletről, Celldömölk felől: a városból Sárvár irányába vezető harmadrendű főútvonalon indulunk el, majd a város határától kb. 4 km megtétele után érkezünk a faluba.
  • Nyugatról, Sárvár felől: Sárvárt a 84-es főúton hagyjuk el, majd a Rába hídja után egy csomópontnál a balra, Celldömölk irányába vezető útra térünk. Innen mintegy 13 km-en át, a Kemenesalja peremén végig, Hegyközség, Sitke, Nagysimonyi érintésével Tokorcsra jutunk.
  • Északkeletről, Vönöck-Kemenessömjén felől: Vönöck déli szélénél a Kemenessömjén felé vezető keskeny mellékúton indulunk el. 3 km-t megtéve érjük el Kemenessömjént, majd áthaladva a falun, és a vele összeépült Kemenesmihályfán, a vasútvonalat keresztezzük. Innen már csak 2 km Tokorcs határa.Autóbusz

A tömegközlekedéssel érkezőknek elsősorban az autóbuszt ajánlhatjuk, mivel a község nem rendelkezik saját vasútállomással, a legközelebbi vasúti megálló Kemenesmihályfán, a falu határáól 2 km-re található.
A faluba két irányból, Sárvár és Celldömölk felől érkezhetünk busszal.

Az aktuális menetrendről és egyéb információkról a Hivatalos menetrend oldalon olvashatunk.

Vasút

A vasúti megálló Kemenesmihályfa nyugati szélén van, a Tokorcs irányába vezető út mellett.
Vasúti menetrend
A kemenesmihályfai megálló menetrendje
A celldömölki állomás menetrendje


Magyar Falu Program, Kemenessömjén


 
IMPRESSZUM, SZERZŐI JOGOK:
Tokorcs Község Önkormányzatának hivatalos honlapja

ÜZEMELTETŐ
Tokorcs Község Önkormányzata
9561 Tokorcs, Szabadság u. 15.
Telefon: (06-95) 436-029
e-mail: tokorcs@cellkabel.hu
Verzió: 0.7 béta